Makvärket

Makvärket er en kulturel og miljøfokuseret forening

En voksende, selvorganiseret, frivillig gruppe af mennesker, der arbejder praktisk og teoretisk for den stadig mere nødvendige kulturelle, sociale, miljømæssige og økonomiske transformation af samfundet.

Der skabes rum til kunstnerisk udfoldelse..

Siden 2008 har foreningen Makvärket været engageret i at udvikle 2.000 m2, af det tidligere Knabstrup Teglværk, en gammel keramikfabrik i Knabstrup, til et centrum for kultur og økologi. Det er en stor fabrik, og der er stadig lang vej endnu, før resten af fabrikken er færdigrenoveret. Kun 70 km vest for København ligger foreningen, midt i de smukkeste omgivelser af skov og marker.

Arrangementer på Makvärket

  • Veganer folkekøkken (1 gang om måneden)
  • Julebazar
  • Koncerter
  • Teater og cirkus forestillinger
  • Div. festivaller
  • Byggeprojekter på teglværket

Køkkenet er et veganerkøkken og derfor ikke egnet til kød af nogen slags. Det giver dog en fantastisk smagsoplevelse og et alternativt til det klassiske danske køkken.

Makvärkets køkken vil meget gerne åbne op for deres kulinariske færdigheder og inviterer derfor alle interesserede indenfor til folkekøkken hver måned.

Ikke et helt alm. kulturhus

Det er ikke et helt almindeligt kulturhus, man møder på Teglværket, ikke som dem man støder på i de større byer.  

Der er ikke etablerede værksteder eller materiale betaling, men man har dog for nyligt etableret et mindre åbent kontor, hvor alle interesserede er velkommen til at arbejde fra. 

Hvis man er medlem af foreningen, frivillig eller har doneret til byggeriet, kan man leje de forskellige istandsatte lokaler for et rimeligt beløb. 

Der er umiddelbart ikke nogle åbningstider eller konkret tovholder. Så det er sparsomt med informationen omkring stedet og hvordan det hele fungerer. Så man må tage på besøg og se om man kan fange en der kan hjælpe.

Makvärket er altid åben for hjælp til det store renoveringsarbejde. Så har du lyst til at hjælpe, tager du bare kontakt eller kommer ud på besøg.

Følg linket for mere information og tilmelding til foreningen...

Læs om byens historie her...

Knabstrup er en
lille stations by

Byen er beliggende på nordvestsjælland i Holbæk kommune. Byen har stolte traditioner, det sorte bælte i frivillighed og en lang og spændende historie med teglværket knabstrupperhesten mm.

Alt henvendelse ang. byen, kan ske gennem Lokalforum

Adresse:
Holbækvej 356, 4440 Mørkøv

Mail: lokalforum@knabstrup.dk

Cvr: 38436473

copyright all rights reserved Knabstrup 2020